Historiek

De paarden inspireren. De passie drijft ons voort.

We waarderen de inherente schoonheid en de bijzondere kwaliteiten van paarden.
Met Knokke Horses engageren we ons om die eigenschappen op een professionele manier te ontwikkelen.
Met respect voor de eigenheid van elk paard en gericht op kwaliteit.
Daarom leven we dicht bij onze paarden en werken we bewust kleinschalig.

Bekijk het artikel in CAP Magazine

De omgeving

We fokken en trainen onze paarden in de meest ideale omstandigheden. Ons terrein van 12 ha is dan ook bijna volledig aan hen gewijd: moderne en goed uitgeruste stallen, grote weilanden … De stallen zijn bovendien een knap staaltje architectuur. Ze weerspiegelen de kwaliteit en professionaliteit die we met Knokke Horses nastreven.

Bekijk de foto's

De ervaring

Melissa groeit op met paarden en ontwikkelt al snel een speciale band met deze dieren. Wat start met een ritje op haar favoriete pony, evolueert tot een ware passie. Ze dompelt zich volledig onder in de paardenwereld en wordt een topamazone. Als geroutineerde ruiter kaapt ze tal van prijzen weg op regionale, nationale en internationale jumpings. Die jarenlange ervaring vormt vandaag de solide basis van Knokke Horses.

De methode

Onze veulens trainen we van kleins af aan volgens de principes van “natural horsemanship”. Deze methode gaat uit van het natuurlijke gedrag van paarden en is gericht op de vertrouwensband tussen mens en paard. Zo garanderen we goed opgeleide paarden die het contact met mensen bijzonder positief ervaren.

Onze filosofie